مشرق: از هارپ (HAARP) چه میدانیم؟ آیا این تکنولوژی مخوف واقعیت دارد؟ دستکاری در آب و هوا تا چه میزان ممکن است؟ آیا هارپ سلاح جدید آمریکا در جنگهای غافلگیرانه آتی است؟ برای راز گشایی از این سوالات با گزارشهای ویژه مشرق همراه شوید....
انستيتو تحقيقات استراتژيك كالج جنگ ارتش آمريكا داراي نشريهاي داخلي با نام «انقلاب در امور نظامي» است. به عنوان مقدمهاي بر اين گزارش بخشي از يكي از مقالات اين نشريه بسنده خواهد بود:
«چيزهايي كه براي ما اهميت دارند به مرور زمان تغيير ميكنند و تكنولوژي با پيشرفت خود به افقهاي جديدي ميرسد. در زمان جنگ سرد، تسليحات و پروژههاي رواني، مراحل ابتدايي خود را ميگذراندند. اما در زمان كنوني كه علوم الكترونيك و بيوالكترونيك را در دسترس داريم، لازم خواهد بود در قراردادهاي اخلاقي و حد و حدود ذهني خود كه از به كارگيري تكنولوژيهاي به بازي گيرنده روح و روان دشمن ممانعت ميكند؛ تجديد نظر كنيم.
در صورت فراهم شدن اين بازنگري، شركتهاي خصوصي و نيمه خصوصي را تشويق خواهيم كرد كه به بهره برداري و توسعه تكنولوژيهاي متناسب با اين اهداف بپردازند. در نتيجه خواهيم توانست با به كارگيري انواع تسليحات جديد مانند ميكروبي، رواني و ساير تكنولوژيهاي پيشرفته وارد عمل شده و به اهداف خود برسيم.»
هارپ سلاحي براي بي ثبات كردن كشورها
«هارپ» به صورت يك فرستنده امواج الكترومغناطيسي عمل ميكند كه هدف آن تاثيرگذاري بر آسمان و الكترونهاي آزاد لايه يونوسفر است. اين سيستم، الكترونهاي اين لايه را در ارتفاع تقريبا 275 كيلومتري به جنبش واميدارد. در حالت عادي اين لايه داراي دمايي معادل 1400 درجه سانتيگراد است كه در اثر اين تحريك انرژي فراواني در آن به وجود آمده و در نتيجه دما تا 20درصد افزايش مييابد و اين ناحيه به حالت انبساطي در ميآيد.
«زبيگنيو برژينسکي»، مشاور «جيمي کارتر» رئيس جمهوري سابق آمريكا و مشاور کنوني «اوباما» معتقد است كه «هارپ» سلاحي براي بيثبات کردن کشورهايي است كه با واشنگتن اتحاد و همسويي ندارند. به گفته او «با استفاده از تکنولوژيهاي جديد و روشهايي كه اين تكنولوژيها در اختيار کشورهاي بزرگ قرار ميدهند؛ اين كشورها ميتوانند حتي بدون آنکه نيروهاي امنيتي خود را در جريان قرار دهند جنگهايي سريع و غافلگيرکننده به راه بيندازند.»
برژينسکي اضافه ميکند: «اكنون تكنولوژيهايي در اختيار ماست که به کمک آنها ميتوانيم تغييراتي در آب وهوا ايجاد كرده و شرايطي مانند خشکسالي و طوفان به وجود آوريم كه اين امر ميتواند تواناييهاي دشمنان احتمالي ما را تضعيف كرده و آنها را به پذيرش شرايط ما مجبور كند.»
ممنوعيت تحقيقات نظامي در فضا
بر اساس مصوبات سازمان ملل متحد استفاده از تسليحات الكترو مغناطيسی و نيز استفاده از فضا براي انجام هرگونه تحقيقات و عمليات نظامي ممنوع ميباشد، اما دولتهاي خودكامه اي مانند دولت آمريكا همانگونه كه بسياري قطعنامههاي ديگر سازمان ملل و شوراي امنيت را نقض ميكنند؛ در اين زمينه نيز تعهدي نداشته و در نهان فعاليتهاي گسترده اي انجام ميدهند. هارپ را ميتوان يكي از دهها پروژه مخفي و مخرب دانست كه از طرف سياستمداران آمریکایی حمايت شده و روز به روز به گسترش فعاليتها و نيز توان تخريبي آن افزوده ميشود.
حفره معروف به حفره هارپ كه گاهي در آسمان نقاط مختلف ديده ميشود.
شدت حوادث كنوني با طبيعت ناهمخوان است
بشر در طول هزاران سال با حوادث و بلایای طبیعی بسياري دست به گريبان بوده است و همواره اين حوادث را جزئي طبيعي از رندگي خود بر روي كره زمين دانسته است. اما در دهههای اخیر اتفاقاتي روي داده که با حافظه تاريخي او در مورد طبيعي بودن این حوادث ناسازگار است. بدون شك، فجايع طبيعي در هر دوراني همراه با خساراتي بوده است. اما، آنچه كه امروز اتفاق ميافتد نسبت به گذشته شدت بي سابقه اي دارد.
اين درحالي است كه بي نظميهاي بزرگ جوي و حوادثي مانند سيل، توفان، زلزله و فعاليتهاي آتشفشاني همگي عموماً به تأثيرات گازهاي گلخانه اي ربط داده ميشود. ذوب شدن يخهاي قطبي و دورههاي گرمايي و سرمايي كاملا بي سابقه و شديد در نقاط مختلف زمين نيز به پديده گرم شدن كره زمين احاله ميگردد. اما به اعتقاد برخي از متخصصين و حتي سياستمداران ردپاي تکنولوژیهای پیشرفته در تولید و هدايت اين حوادث با اهداف سياسي و استعماري كاملا معلوم بوده و نشانههاي فراواني از دخالتهاي بشري در آن ديده ميشود.
اتفاقات عجيب
اتفاقات عجيب فراواني در سالهاي اخير روي داده است كه به باور دانشمندان غير از دخالت يك عامل الكترومغناطيسي هدايت شونده چيز ديگري نميتواند مسبب آنها باشد. براي مثال خشکسالیهاي بزرگ، آتش فشانها، زلزلهها و سوناميهاي ويرانگر سالهاي اخير، وقوع سيلها و توفان هايی نظير توفان کاترینا در نیواورلئان و توفان گانو در عمان، مرگ عجیب هزاران ماهي ساردین در سواحل شيلي، سقوط جنازههای سوخته کلاغها از آسمان سوئد، مرگ صدها هزار ماهی در آرکانزاس، بارش جسد هزاران پرنده سیاه بال قرمز مرده در لوئیزانا و کنتاکی، مرگ دسته جمعي میلیونها ماهي در خلیج «چزاپیک» آمریکا، مرگ صدها تن ماهی در سواحل برزیل و دهها هزار خرچنگ در انگلیس، مرگ ماهيها و دلفينهاي سوخته خليج فارس، مرگ دسته جمعي نهنگها در استراليا هيچ كدام حالت طبيعي نداشته و احتمال ميرود در اثر آزمايشها و حملههايي در اثر امواج هدايت شونده روي داده باشند.
مرگ دسته جمعي هزاران ماهي در سواحل شيلي
دلفينهاي سوخته خليج فارس
جنازههای سوخته کلاغها در سوئد
مرگ دسته جمعي دلفين ها
بارش جسد هزاران پرنده سیاه بال قرمز
منشا مشكوك اين حوادث
در اين ميان اما گزارشهاي مفصلي منتشر ميشود كه منشا اين اتفاقات را طبيعي ندانسته و در نتيجه دخالت هدفمند سيستمها و تكنولوژيهاي پيشرفته اي مانند «هارپ» ميدانند. تكنولوژيهايي كه به استناد گفتههاي برژينسكي، مشاور اوباما، ميتوانند تواناييهاي ملتهايي را كه آمريكا دشمن خود ميداند تضعيف كرده و آنها را به پذيرش سياستهاي توسعه طلبانه آمريكايي مجبور كند.
نيروي تزريقي به يونوسفر توسط هارپ، نوسانات موجي فراواني در اين لايه ايجاد ميكند به طوريكه امواجي با طول موجهاي خاص و فركانسهاي پايين كه بازهاي از 40 هرتز تا يك هزارم هرتز را شامل ميشود؛ به وجود ميآيند. اين فركانسهاي پايين داراي برد عميقي تا هزاران كيلومتر بوده و قادرند بر روي زمين به اهداف وسيعي از بدن انسان گرفته تا اعماق درياها نفوذ كنند.
اين پروژه تا كنون مورد توجه افراد فراواني بوده و اقدامات افشاگرانهي نيز انجام شده است. از جمله ميتوان به دكتر «نيك بگيش» يكي از دو مولف كتاب «فرشتگان اين هارپ را نمينوازند» اشاره كرد كه در 1997 طي مقاله اي در روزنامه واشنگتن پست اشاره ميكند كه 40 درصد بودجه تجهيزات نيروي هوايي آمريكا مربوط به پروژههاي مخفي است. اين نويسنده مدعي شد كه اين پروژهها تا جايي امنيتي هستند كه حتي كنگره آمريكا نيز از ابعاد و زواياي كامل آن بي خبر است. در اين كتاب به زواياي پنهان هارپ به عنوان يك اسلحه پرداخته شده است.
نگرانيهاي بين المللي
در اين ميان هارپ نگراني برخي از سياست مداران و كارشناسان تسليحاتي كشورهاي ديگر را نيز باعث شده است. براي مثال نمايندگان پارلمان اروپا در اين مورد تحقيقاتي را آغاز كرده و يك كارشناس انرژي به نام «گراتان هيلي» را براي مشاورت در اين مورد به كار گرفتهاند. هيلي هم اكنون درحال جمع آوري اسناد و مداركي است تا به كمك آنها بتواند راهي براي افشا و درنتيجه خاتمه دادن به اين طرح پيدا كند. «مگوا هالووت» كه رئيس گروه سبزهاي پارلمان اروپاست، مسئوليت پيگيري اين پرونده را به عهده دارد. او در حال پيگيري درخواست سبزها براي وادار ساختن پارلمان اروپا به اعمال فشار بر ناتو است تا از دولت آمريكا در مورد هارپ توضيح بخواهد. به نظر هالووت اين نوع تسليحات علاوه بر پيامدهاي خطرناك زيست محيطي، آزاديهاي فردي و دموكراسي را نيز به خطر مياندازد.
هارپ يك سلاح است
از نظر تاريخي «هارپ» پروژه اي است كه در ۱۹۹۳ در ظاهر جهت بررسی و پژوهش درباره لایه یونوسفر جو زمين با استفاده از امواج رادیویی شروع به كار كرد. اما تاريخ شروع تحقيقات بر روي امواج براي بررسي امكان استفاده از آنها به عنوان سلاحهاي مرگبار به دهههاي قبل برميگردد.
به بياني ميتوان گفت كه سيستم هارپ، نتيجه تلاشها و پژوهشهاي حداقل پنجاه ساله ارتش آمريكاست كه كاركرد آن تنها محدود به بررسی و پژوهش درباره لایه یونوسفر نبوده و قادر است براي شناسايي پايگاههاي مخفي اعماق زمين را جستجو كند، تمامي ارتباطات رادیویی و موجي را متوقف سازد، بر رفتارها و حالت رواني انسانها تأثير بگذارد، جريانات جوي را تغيير دهد، با متمركز ساختن امواج بر روي اهداف هوايي مانند هواپيماها و دستههاي بزرگ پرندگان آنها در آسمان بسوزاند و برشته کند، لرزشهاي شديدي در لايههاي مختلف كره زمين ايجاد كرده و زلزله توليد كند و يا انفجارهايي به قدرت بمبهاي هستهاي ايجاد كند.
امواج هارپ بر حالت رواني افراد تاثير منفي دارد
با اين توصيف ميتوان هارپ را يك اسلحه عظيم نوين دانست كه هزینههای آن به طور مشترك از طرف نیروی هوایی و دریایی ارتش آمریکا، آژانس تحقیقاتی پروژههای دفاعی پیشرفته ی آمریکا و دانشگاه آلاسکا تامين ميشود. در واقع «هارپ» يك سلاح تمام عيار آب و هوايي است که با ارسال يک انرژي عظيم به لايه فوقاني اتمسفر، مولکولهاي تشكيل دهنده آن را به جنبش درآورده و به بازتاب قوي انرژي حاصل از اين جنبش وادار ميكند كه اين انرژي پس از هدايت شدن توسط سيستم هارپ ميتواند اختلالات گستردهاي مانند خشکسالي، بارش برف و باران، سرماي شديد، سونامي، توفان، زلزله و... در نقطه معيني از كره زمين به وجود آورد.
هارپ شامل دهها برج آنتن آلومنیومی بر روی زمیني به مساحت 23 هزار متر مربع در آلاسکا است كه امواج مافوق کوتاه تولید کرده و به یونوسفر میفرستند. هريك از اين آنتنها به فرستنده اي به قدرت يك ميليون وات متصل است. قدرت نهايي اين آنتنها با توسعه بيشتر به يك ميليارد وات افزايش يافت كه از 360 آنتن به دست ميآيد. فرستندهها توسط 6 توربين به قدرت هريك 3600 اسب بخار تغذيه ميشوند و به ازاي هر روز 95 تن مازوت مصرف ميكنند.
آنتنهاي هارپ
احتمال بزرگنمايي هدف دار
اما نگاه ديگري نيز وجود دارد كه تمامي گفتهها در مورد هارپ را يك بزرگنمايي و پروپاگانداي تبليغاتي از طرف خود آمريكا ميداند و معتقد است كه نه هارپ و نه هيچ تكنولوژي بشري ديگري حداقل با توجه به محدوديتهاي دانش كنوني نميتواند چنين قدرتي داشته باشد و كارهايي با اين وسعت انجام دهد. ديدگاه مذكور اين تبليغات را در راستاي ترساندن ديگر ملتها از آمريكا و به انقياد و انفعال كشيدن آنها دانسته و باوري به كارايي هارپ در ايجاد خشكسالي، زلزله، توفان و ديگر اتفاقاتي كه به طور مثال ذكر شد ندارد.
براي مثال دكتر ناصر حافظي مقدس، زمين شناس، مهندس زلزله شناسي و استاد دانشگاه در گفتگو با كيهان درباره پديده هارپ ميگويد: «پروژه مطالعاتي هارپ درخصوص مطالعه اصول فيزيكي كنترل كننده يونوسفر است كه علاوه بر آمريكا چند كشور ديگر نيز در آن مشاركت دارند. هدف اصلي اين پروژه بهبود ارتباطات راديويي بوده است اگرچه ارتش آمريكا در اين پروژه بدنبال كنترل و نظارت بر ارتباطات راديويي است.»
دكتر حافظي مقدس ميافزايد: «مطرح شده كه آمريكا در ادامه پروژه جنگ ستارگان به دنبال نوعي سلاح الكترومغناطيسي جديد است كه با فشرده سازي بخشي از يونسفر و انعكاس آن امواج الكترومغناطيسي با فركانس بالا كه قدرت حرارتي زياد دارند را به مناطق مورد نظر در سطح كره زمين وارد كند. اين مطلب فرضيههايي است كه مشخص نيست قابليت اجرايي داشته باشد. » اين مهندس زلزله شناسي به ارتباط هارپ و زلزله اشاره ميكند و ميگويد: «منشأ شايعاتي كه درخصوص ارتباط زلزله با پروژه هارپ وجود دارد شايد از اين طريق ميباشد كه زلزلههاي بزرگ همراه با تغييرات وسيع در اتمسفر بالاي منطقه كانوني ميباشند و اغتشاشاتي را در كره يونسفر ايجاد ميكنند. تلاشهايي جهت استفاده از اين پديده براي پيش بيني زلزله نيز در حال انجام است. اما اينكه با هدايت امواج الكترومغناطيس بتوان در يك منطقه زلزله ايجاد نمود توجيه علمي ندارد.»
دكتر محمدعلي رحماني نيا، زمين شناس، كارشناس زلزله شناسي و استاد دانشگاه نيز در تحليل موضوع هارپ ميگويد: «در وهله اول بايد اشاره كنم كه «هارپ» پروژه اي است توسط چند كشور جهان از جمله آمريكا، روسيه، ژاپن، كانادا و... دنبال ميشود و هدف آنها نيز شناخت لايه آيونوسفر و مطالعه آن است و در واقع پروژه هارپ فقط مختص آمريكا يا يك كشور خاصي نيست، از طرفي هم ارتش آمريكا در بخش نيروهاي دريايي و هوايي پروژه اي را درباره جنگ ستارگان دنبال ميكنند و هدفشان اين است كه بتوانند امواج الكترومغناطيسي را بر روي زمين برگردانند، كه اگر بتوانند اين كار را انجام دهند خواهند توانست حرارت زيادي را در نقطه اي از زمين ايجاد كنند.»
دكتر رحماني نيا در ادامه تصريح كرد: «اگر زلزله طبيعي اتفاق بيافتد در لايه يونوسفر اختلالاتي ايجاد ميشود و از اين اختلالات ايجاد شده در واقع ميتوان وقوع برخي زلزلهها را پيش بيني كرد، از همين موضوع آمريكاييان بحث هارپ را پيش كشيدهاند و در واقع با اين اقدام ميخواهند اذهان عمومي مردم جهان را فريب داده و به نفع خود از آن بهره برداري كنند.»
با توجه به سابقه نظام آمريكا در سوءاستفادههاي گسترده و غير انساني از علوم و دانشهاي گوناگون بايد گفت كه به نظر ميرسد «هارپ» كه به معناي ساز «چنگ» است؛ اين بار توسط جانيان آمريكايي در سمفوني به ويراني كشيدن كره زمين و تهديد زيستن انسان در آن نواخته ميشود.